Mihai Eminescu în circuitul universal

Astăzi ne-au vizitat studenți străini din Israel, care-și fac studiile la Centrul de Instruire preuniversitară a USMF „Nicolae Testimițeanu”, ghidați de profesoarele de limba română d-nele Didina Ceoban, Viorica Costin, Doina Corobcean , Nina Cojocaru și Svetlana Căzănescu.

Studenții au fost familiarizați cu opera Marelui Eminescu și cu epizoade din copilăria poetului.  Apoi studenții a fost invitați la o oră de lectură a poeziilor lui Mihai Eminescu în limba română și arabă.

Un mesaj de mulțumire a fost lăsat în cartea de onoare de către studenți și profesori

„Sincere mulțumiri angajaților Centrului Academic Internațional Eminescu, oameni cu un suflet mare și păstrători fideli ai operei eminesciene, care cu multă inspirație, devotament și dragostea nedisimulată față de tot ce reprezintă Omul și Geniul Mihai Eminescu au reușit astăzi să ne ofere o lecție de suflet și să ne atingă corzile inimii, transportându-ne în codrii copilăriei marelui Poet, transmițându-ne zbuciumul dragostei, elanul poetului-cetățean, ziarist, publicist… Studenții străini (cetățeni ai Israelului), care își fac studiile la Centrul de Instruire preuniversitară al USMF „Nicolae Testimițeanu”, au savurat farmecul versurilor eminesciene și s-au lăsat provocați de invitația la lectură atât în limba română, cât și în limba arabă a poeziilor. Rămânem cu speranța să mai revenim aici cât de curând posibil. La mai mult și la mai mare!”

Maria Chirilă

Lasă un comentariu