Festivalului Internațional de Poezie „Renata Verejanu”

Chişinău, 12 sep. /MOLDPRES/. Cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internațional de Poezie „Renata Verejanu”, care s-a desfășurat zilele acestea la Chișinău, a reunit la Centrul Academic Internațional Eminescu poeți, eseiști, artiști/ declamatori, traducători, compozitori, interpreți, artiști plastici din diferite generații. Ediția din acest an a festivalului s-a produs online pentru participanții din Australia, Canada, Danemarca, Germania, Italia și cu prezența fizică a participanților din mai multe orașe din România și Republica Moldova, relatează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, protagonista festivalului, poeta Renata Verejanu a menționat că proiectul a fost lansat în 2014 de Academia Europeană a Societății Civile în parteneriat cu Institutul de Filologie al AȘM și Compania ”Teleradio-Moldova”, pentru a susține creația scriitoarei care lipsește cu desăvârșire din librăriile și bibliotecile din țară. Totodată, festivalul a devenit un bun al oamenilor de creație din diasporă și al îndrăgostiților de frumos din spațiul limbii române.

„Festivalul se deosebește de alte proiecte din domeniu prin durata de desfășurare de jumătate de an (de la 1 martie până la 31 august), prin etapele sale (locale, raionale, municipale, naționale și în final, etapa internațională), prin cele șase secțiuni de concurs (Poezie de autor, Poezie recitată, Eseu, Traduceri, Compoziție, Poezia în viziunea artiștilor plastici), prin spațiul geografic cuprins (or, la cele opt ediții ale festivalului au participat deja peste o mie de oameni de creație din diferite generații din Albania, Bulgaria, Canada, Danemarca, Franța, Germania, Italia, Macedonia de Nord, Olanda, Republica Moldova, România, Rusia, Spania, SUA, Turcia, Ucraina)”, a precizat Renata Verejanu.

Preluat: Internet

Pentru mai multă informație accesați: https://stiri.md/article/social/un-festival-international-de-poezie-a-avut-loc-la-chisinau

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s