Visul copilăriei

Expoziție personală 19 februarie – 28 martie 2021

Bulevardul Dacia, 20           Centrul Academic Internațional Mihai Eminescu

De ce ,,VISUL COPILĂRIEI?,,

Cu toții ne dorim să trăim din nou acel sentiment de copil sau să ne transpunem în acea lume unde  nu există tristețe, acolo unde pe fețele copiilor li se citește mereu veselia,iar grijile îi ocolesc. În acest tărâm al fanteziei, buzele lor  știu doar să râdă iar sufletele lor zboară precum fluturi suavi în lumina caldă al soarelui de primăvară.    Inocența cu care copii își trăiesc  copilăria este asemenea gingășiei prin care florile gustă din splendoarea vieții.  Anume aceste flori încerc să le redau, în tablourile mele. Această inocență și gingășie, care vorbește de la sine despre acea starea de spirit al unui copil fericit.   Atunci când vorbesc despre copilărie primul meu gând este legat de cel mai frumos lucru pe care îl are orice om pe această lume: MAMA.   Zâmbetul cald, glasu-i liniștit când seară de seară ne deschidea drumul spre calea viselor frumoase.  Îmi amintesc cum cu răbdare, și cu multă iubire ne învăța să ținem croșeta corect, ca să putem modela acel mileu stângaci sau să dirijăm corect acul cu ața pentru a duce la bun sfârșit acea băsmăluță creată de mine pentru prima dată.  MAMA pentru mine înseamnă razele de soare cum pentru petalele plăpânde ale unei flori, viață și speranță. Anume ea ne-a insuflat din copilărie dragostea față de frumos, și o mare parte din realizări i le datorez ei.  Copilăria mea nu ar fi completă fără școala de pictură. Acea perioadă minunată în care profesorul nostru de educație plastică D-ul Constantin Plotnic se străduia din răsputeri să ne modeleze, și să ne formeze ca artiști,în funcție de aluatul din care eram construiți fiecare. Școala de arte rămâne un capitol special din lumea copilăriei mele, o etapă plină de bucurie și împliniri. Mulțumesc D-lui Constantin.

Atât timp cât vom avea în suflet o bucățică din copilărie, cred că ne vom păstra un zâmbet pe față, indiferent de încercările prin care ne poartă viața.

Vin să vă prezint o serie de lucrări unde sunt reprezentate florile copilăriei mele: MACII-cu florile lor plăpânde și firave, care se trec într-o clipă. Fiecare lucrare vine cu caracterul ei fiindcă sunt mereu în căutarea unor structuri sau noi interpretări.

NARCIȘII-mireasma lor parcă și acum se simte când mergeam la fântână după apa. STÂNJENEII-flutură în bătaia vântului parcă s-ar cere rupți și aduși în casă în vaza de pe masă. FLOAREA SOARELUI- poate va suna banal, dar o asociez cu munca din brigada școlărească.  Recent mi-am propus să realizezi o serie de lucrări unde studiez și cercetez cultura ,,Tripoliană,, aici redau forme de ceramică în stil tripolian, prelucrate mai mult grafic. Vă prezint o probă, în curând vor mai urma și alte încercări.

Lucrez la o serie de  lucrări în stil minimalist la solicitarea unor tineri. Astăzi este mult solicitat acest curent. Mai am și alte proiecte dar toate pe parcurs………..și pe rând Iată, am parcurs deja acea  călătorie scurtă din copilăria mea, dar cred….. și sunt convinsă că fiecare o are pe a sa!!!!!!!!

Sper ca călătoria noastră prin grădina cu flori să vă desenat deja zâmbetul copilului de altădată pe fețele voastre ,a fiecărua. Păstrați-l nu numai astăzi ,dar și mâine, poimâine, pentru totdeauna.

Cu mult drag, Natalia Laba!

Publicitate

Un gând despre “Visul copilăriei

 1. tatianapanaitescu

  TUTUROR ,,ȚESĂTOARELOR DE RELAȚII,, DE GÂNDURI BUNE ȘI IDEI PRACTICE; UN CĂLDUROS LA MULȚI ANI; DE ZIUA LOR! – DE ZIUA NOASTRĂ! _ FIIND ZIUA FEMEII!
  CENTRUL ACADEMIC EMINESCU DIN CHIȘINĂU _ O PERMANENTĂ SURSĂ DE INFORMAȚII ; BINE CORELATE; PUNCTUALE; RELEVÂND ARMONIA ȘI SIMȚUL FRUMOSULUI; RAFINAMENTUL PARTICULAR; MINUȚIOZITATEA PE CARE AM ADMIRAT_O CU PRIMA OCAZIE, CĂLĂTORIND ÎN BASARABIA!
  CULTUL FAMILIEI _ AL RELAȚIILOR EXTINSE DE FAMILIE_ LE_AM OBSERVAT A FI ÎN CORELARE PERFECTĂ CU TALENTUL ARTISTIC; ÎN DIFERITE DOMENII, PÂNĂ LA PERFORMANȚĂ; DEOPOTRIVĂ, CU SIMȚUL PEDAGOGIC
  VĂ PREȚUIESC, NU E NICI O VORBĂ ÎN ZADAR|! VĂ MULȚUMESC PENTRU MESAJELE TRIMISE!.
  SĂNĂTATE ȘI MULT SPOR!

  TATIANA PANAITESCU
  

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s