Noi subiecte ale lecturii

Programul de lectură „Chișinăul citește” la cea de a XVIII-a ediție

La Biblioteca Municipală B. P. Hasdeu a avut loc lansarea campaniei de lectură Chișinul citește  care se va desfășura pe parcursul acestui an în  filialele instituției. Această companie de lectură ajunsă la cea de a XVIII-a ediție facilitează cunoașterea valorilor autohtone literare și are un impact benefic pentru un număr impunător de cititori. Din momentul împlementării programului s-au lecturat cărți ale diverșilor autori: publiciști, prozatori, dramaturgi, poeți, fapt care a permis publicului cititor să se încadreze în lectura colectivă, alegându-și atât autorul, cât și genul literar.

 Ediția a XVIII-a propune cititorilor trei cărți pentru trei categorii de vârste :  Ioan Mânăscurtă – ”Citirea a doua, nu ultima” – categoria adulți, Moni Stănilă – ”Țipă cât poți” – categoria tineri și Ionela Hadârcă – ”UF! Ghid de conviețuire cu frații și surorile mai mici” – categoria copii. 

Ca și la edițiile precedente, pe parcursul anului în toate filialele vor fi organizate diverse activități cu publicul: întâlniri cu autorii, discuții/dezbateri, activitate expozițională, prezentări de carte, înscenări teatralizate etc. Din anul 2004, Programul de lectură „Chișinăul citește” se desfășoară anual în perioada februarie-noiembrie și este unul de implicare educațională și culturală a tuturor chișinăuienilor, fiind una dintre practicile de succes ale Bibliotecii Municipale, prin care s-a reușit o schimbare ideologică calitativă a culturii de lectură în municipiu. Conferința de totalizare urmează să aibă loc în luna noiembrie în cadrul căreia cititorii își vor expune opiniile despre aceste cărți lecturate. Toate acestea fiind menționate, încheiem prin a dori potențialilor cititori lectură folositoare și vă așteptăm la Centrul Eminescu pentru a împrumuta aceste cărți. Lectură plăcută!Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s