,,Popas eminescian cu Nicolae Dabija”.

,,Împărțim bucuria de a fi ÎMPREUNĂ cu cel mai mare scriitor contemporan – Nicolae Dabija, care este precum Ștefan Cel Mare – mic de statură, dar mare în voință, în inteligență și în fapte!

Având nenumărate lucrări scriitoricești, Nicolae Dabija la moment este Cel Mai tradus scriitor pe Mapamond! Ni există un alt scriitor contemporan, care să fie tradus în atâtea limbi: engleză, franceză, spaniolă, italiană, germană, macedoneană, bulgară, chineză, coreeană și chiar rusă – limbi de circuit internațional!

Nicolae Dabija din respirația unei jumătăți viață a îmbrățișat pământul ca pe mărgeaua albastră din Sărmanul Dionis și (des)cântându-l cu penița-i fermecată, a adus în țară cele mai mari premii!”

Publicitate

2 gânduri despre “,,Popas eminescian cu Nicolae Dabija”.

 1. tatianapanaitescu

  ,,Să facem totul pentru a-l merita pe Eminescu !,,

  Domnul Academician Nicolae Dabija, scriitor erudit, cunoscut în străinătate pe calea traducerilor, se implică fervent în validarea literaturii române în lume, implicit a limbii noastre.
  În mod special însă, evenimentele la care participă, îl determină să pune accentul asupra personalității lui Mihai Eminescu, poet, dramaturg, jurnalist, conștiință vizionară.
  Prin citatele ilustrative, prin evocările din biografia poetului emblematic al tuturor românilor, scriitorul conferă interviului recent acordat într-o emisiune la Centrul Academic Internațional Eminescu din Chișinău, autenticitate și forță de iradiere.

  Note despre ,,Popas eminescian cu Nicolae Dabija,,

  Apreciat de 1 persoană

  1. Ana Sîrbu

   Dragă Doamnă Tatiana, aveți recunoștința noastră pentru apreciere și reacție!
   Înr-adevăr, Nicolae Dabija este un foarte erudit Scriitor, care poartă cu înțelepciune coroana modestiei. Iar calificativul ce i l-ați atribuit lui Mihai Eminescu – conștiință vizionară – vorbește atât despre transfinitul eminescian, cât și despre extensiile conceptuale de care aveți cunoștință!
   Respectul meu!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s