Familia este cuibul sfânt…

(ABC-ul și consilierea familiei)

      „Familia este cuibul sfânt în care vedem lumina zilei, tatăl și mama, cele două coloane de lumină ce ne arată calea cunoașterii acestei Lumini… Or… două aripi de pasăre ce ne susțin când ne luăm zborul în viață…” (Vladimir Beșleagă).

    La CAIE își continuă lucrările serviciul: „ABC-ul și consilierea familiei”, fondat în parteneriat cu Centrul universitar de Consiliere pentru autoeficiența și consilierea familiei, UPS Ion Creangă din Chișinău” (voluntariat și servicii gratuite pentru publicul larg/ adulți, tineri, adolescenți).

    La ședință s-au prezentat mai multe doamne: Liudmila Laur, Natalia Cotai, Lucia Mandalachi-Negru, Natalia Curabet, Natalia Solonaru, Cristina Arbuzaru, Antonina Donica, Cristina Jorovlea, Elena Ursu, Inga Raețchi, etc.

     Toate doamne sunt familiste, chiar la prima ședință ne-am convins că n-am dat greș cu alegerea serviciului, deoarece este ceva foarte necesar și așteptat de tinerele familii și nu numai, astfel, credem că vom avea mulți doritori. Participantele și-au exprimat satisfacția și bucuria pentru acest serviciu, s-au arătat interesate de tematica propusă și discutată într-o formă interactivă. Vă așteptăm  cu drag, în speranța că aici veți putea primi un sfat profesionist în rezolvarea problemelor de familie ce vă preocupă și cu care vă confruntați.

    Orarul ședințelor rămâne același: a doua duminică din lună, ora 11:00, în incinta Centrului Academic internațional Eminescu. Dezbaterile și discuțiile vor fi dirijate de doamna Larisa Cuznețov, doctor habilitat, profesor universitar; psiholog consilier familial. Se propune o tematică anume, dar suntem deschiși pentru colaborare și vom ține cont de opiniile beneficiarilor prezenți la activitate.

     Următoarea ședință va avea loc la 15 martie, ora 11:00 la CAIE.

Se va discuta tema: „Abordarea și caracteristica tipurilor esențiale de familii. Conduita optimă a soților în cadrul familiei. Trăsături de personalitate și compatibilitatea partenerilor conjugali.”

 Se vor discuta următoarele subiecte: „Formele/ tipurile  esențiale ale familiilor contemporane. Cum să edificăm și să menținem o familie fericită. Ce este fericirea și cum ne facem fericiți”.

    Vom lua cunoștință cu trăsăturile de personalitate: temperament, caracter, afectivitate, voință, aptitudini etc. și familia. Vom afla cum să fim compatibili ?

   Vor fi aplicate mai multe metode: Informare, prezentare PPT, conversație, discuții, exerciții structurate, testare  și consiliere.

   Pentru a ne atinge scopurile trasate, trebuie să ne iubim:  „Acela care nu se iubește pe sine însuși nu stăpânește nimic pe lumea aceasta”, spunea Emil Cioran în „Caiete”

   Vă așteptăm, participarea la ședințe vă îmbogățește cu noi cunoștințe și vă ajută să înțelegeți mai bine acest domeniu complicat – familia. Ședințele sunt gratuite.

Larisa Arseni, Maestru în artă, bibliotecar

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s