Noi donații pentru CAIE

Academicianul Mihai Cimpoi fondatorul și directorul onorific al Centrului Academic  Internațional Eminescu a fost în vizită cu daruri frumoase pentru fondul de documente al bibliotecii noastre.

În fiecare an acad. Mihai Cimpoi este prezent la Dumbrăveni (România) unde pe 15 iunie are loc Festivalul literar „Mihai Eminescu”. De menționat că în acest an festivalul a marcat cea de-a 12-a aniversare. Pentru ediția din acest an a fost publicat și prezentat un manual de limba română, din 1921 în care se menționează că poetul nostru național Mihai Eminescu s-a născut la Dumbrăveni. Un alt cadou neprețuit din partea academicianului este un volum prezentat într-un tiraj special care reprezintă un omagiu adus Luceafărului poeziei românești Mihai Eminescu. În 117 pagini, atât conține cartea savurăm capodopera „Luceafărul” tradusă în patru limbi străine, și anume: germană, franceză, spaniolă și engleză.

Pentru comemorarea a 130 de ani de la trecerea în eternitate a poetului drag, Romfilatelia a publicat un album „Mihai Eminescu” cu pictura Ligei Macovei care a fost prezentat la Festivalul din Dumbrăveni. Centrul Academic Eminescu a intrat în posesia unui plic inedit pe care este imprimată imaginea acad. M. Cimpoi.

Mulțumim, din suflet eminescologului Mihai Cimpoi pentru că este mereu alături de echipa CAIE. Sănătate multă și tot ce vă doriți!

Vera Sîrbu, șef serviciu

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s