Scriitoarea Eliza Botezatu la ceas aniversar

Numele Elizei Botezatu, cercetător științific superior la Institutul de Limbă și Literatură al AȘM, conferențiar, secretar al Comitetului de Conducere al Uniunii Scriitorilor, Doctor Honoris Causa al Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți este bine cunoscut și înalt apreciat în întreaga țară.

Debutează cu poezii la „Tinerimea Moldovei”, publică în presă articole și recenzii despre procesul literar contemporan.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Eliza_Botezatu

„Eliza Botezatu a știut să găsească criterii și optici personale pentru a vorbi interesant despre poezia contemporană” Mihail Dolgan

„Înzestrată și cu vocația de pedagog, a botezat spiritual câteva zeci de generații de studenți, ce-i poartă mereu recunoștința pentru formația lor intelectuală la care a contribui și Domnia Sa.” Loretta Handrabura.

”…Mai întâi și-ntâi e un om înzestrat cu cele mai de preț calități: inteligență, omenie, prezența în toate a celor „șapte ani de acasă”, modestie, agerime, principialitate, tact, dar și demnitate, aceasta avându-și mereu locul în „capul mesei”, și o hărnicie, o aviditate de muncă intelectuală, de completare permanentă a tezaurului său de cunoștințe uluitor de vast și de profund, hărnici pur și simplu surprinzătoare. Mihai Gheorghe Cibotaru

Echipa Centrului Academic Internațional Eminescu o felicită cu ocazia împlinirii onorabilei vârste. Îi dorm mulți ani cu sănătate!

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s