Ziua bibliografiei la CAIE

Ziua Bibliografiei la Centrul Academic Eminescu a demarat cu succes la 27 noiembrie. În acestă zi deosebită  i-am avut invitaţi pe elevii de la LT „Liviu Rebreanu” și Liceul cu Profil Sportiv „Gloria”.

Utilizatorii au fost iniţiaţi în domeniul bibliografiei ca ştiinţă, în arsenalul de ediţii de referinţă şi bibliografice tipărite.

Vorbind despre publicaţiile BM „B. P. Hasdeu” a fost remarcată diversitatea tipurilor de lucrări bibliografice editate cum ar fi: biobibliografiile, bibliografiile-cataloage, bibliografiile monografice, selective. Dar mai ales despre biobibliografiile consacrate unor scriitori, savanţi, actori, bibliologi şi altor personalităţi chişinăuiene publicate în ultimii ani le-a vorbit doamna Maria Chirilă.

Apoi copiii au fost invitați la calculatoare pentru a fi familiarizați cu Catalogul on-line. Împreună cu doamna Vera Sîrbu au făcut căutări în catalogul electronic însușind foarte repede modul de căutare simplă, afișarea și localizarea cărții solicitate.

Pe parcursul zilei tuturor vizitatorilor le-a fost prezentat site-ul BM „B. P. Hasdeu”. Cititorii au fost ghidați și instruiți cum să utilizere OPAC-ul. Au fost demonstrate avantajele acestei opțiuni. Eleviii au aflat că utilizatorii autentificați au acces la starea contului, datele personale, tag-urile personale, istoricul căutărilor, crearea listelor personale.

Publicul a fost receptiv şi foarte cointeresat de tematica informaţiei promovate în această zi.

Sperăm, că desfăşurarea activităţilor menţionate au contribuit la consolidarea cunoştinţelor bibliografice și perfecţionarea culturii informaţionale a utilizatorului.

V. Sârbu, şef oficiu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s